Wednesday, November 7, 2012

Sissejuhatus imelisse Bürokraatiamaailma.




Bürokraatiatõlk – adapter nende vahel, kes teavad, kuid ei räägi ja nende vahel kes räägivad, kuid ei tea

Bürokraatiast räägitakse nagu oleks see mingi müstiline olend, mida üheaegselt nii peljatakse, kui ka imetletakse. See oleks nagu mingi eriteadus, illusionismi alaliik, mida oskavad seletada vaid vähesed väljavalitud. Ja siis nagu illusiooniteatris ikka hõljutakse tähtsate nägudega ümber laua või lausa laua kohal, lisades pinget ja salapära keerukate graafikute, valemite ja paragrahvide müriaadiga. Ja kõik me vahime ammulisui ja ei hooma, et see kõik on illusioon … Bürokraatia on samasugune töö nagu lennuki juhtimine, maa kaevamine või essuvedu. Seda tööd saab teha kas hästi või halvasti. Teisalt pole bürokraatia lihtsalt töö, see on terve omaette maailm, Bürokraatiamaailm. Bürokraatia on loogiline nagu saia küpsetamine või lapse kasvamine, kui teada neid suitsuloori taha jäävaid mehhanisme. Sinna suitsuloori taha püüamegi vaadata …

No ma saan aru, et ega harilik inimene ei tahagi sinna loori taha vaadata. Seega, kui Teie tahate, sinna vaadata, õnnitlen Teid, sest Te olete ebaharilik inimene. Enamikul juhtudel tundub bürokraatia liiga keeruline, et sellesse süveneda, kuid … ei tohi loobuda. Nii kui loobute, pole teid olemaski. Teate ju seda ütlemist, et kui teie ei tegele poliitikaga, siis poliitika tegeleb teiega … või tegeleb teiega bürokraatia. Ühesõnaga loodus tühja kohta ei salli.

Tähelepanu! Reis Bürokraatiamaailma võib omada tervistkahjustavat mõju, kõrvalmõjudest rääkimata. Pöördumatute tervisekahjustuse vältimiseks konsulteerige Terve Mõistusega. Nendele, kes pärast hoiatust on siiski otsustanud jätkata, tere tulemast imelisse Bürokraatiamaailma!

 

No comments:

Post a Comment