Thursday, January 16, 2020

Kui sõnad said uue tähenduse



Sõnad on inimeste vaheline kokkulepe, just seepärast on saabas, saabas, mitte ämber. See on inimlik tarkus tähistada asju/tegevusi kindlate sõnadega. Ämber on ka väärt sõna, kuid märgib hoopis teistsugust kokkulepet. Kuigi sõnu võib kokkuleppeliselt muuta, siis asendades sõna saabas kokkuleppeväliselt sõnaga ämber tekitame segadust.  Meie vanad tüvitekstid rääkisid tarkuse tarvilisest varast  ja viisakuse vajalikkusest.  Hea haridus ja viisakus olid ühiskonna toimimise tingimatuks aluseks. Isegi äärmuslikes oludes. Nii kirjutas kindral Paulus Stalingradi katlast feldmarssal Mansteinile: „ Mu armas feldmarssal, (,,,) kui ma tohin, siis ma kõigepealt vabandan paberi kvaliteedi ja selle pärast, et kiri on kirjutatud käsitsi …” (Chris Bellamy „Absoluutne sõda” Varrak Tallinn 2012 lk 534). Korrektsus lõpuni.
Niisiis, meie vanad rahvatarkused ja tüvitekstid rääkisid tarkuse tarvilisest varast, tõest, õigusest ja töömurdmisest. Kalevipoeg teadis kindlalt, et targemaks, kui hõbevara, kallimaks kui kullakoormad tuleb tarkust tunnistada. Mida ta aga ei teadnus oli see, et vale sõna, riiakus ja äge meel võivad millalgi, kõige tüünemas olukorras, jalad alt võtta. Kogemus küll õpetas, kuid oli juba hilja. Sajandi eest oli meile tähtis haridus ( O. Luts „Kui Arno isaga kooli jõudis, olid tunnid juba alanud“. Mõni küll arvab, et tänapäeva olusid arvestades oleks õigem olnud "Kui, ...", sest võib-olla Arno ei jõudnudki kooli?), see tarviline vara.  Milline võiks olla tänaseks tüvitekstiks? Võib-olla, oleks selleks katke M.V Wooli ja Toiduameti vahelisest protsessist: „Nagu kohtunik Hallikma enne lõunat tõdes, on osapoolte suhted väga sassi läinud.“  Kui sajandivanune tekst pani rõhu sellele, et mindi tarkust taga nõudma, siis tänapäeva tekst viitab mitte niivõrd tarkusele, kui osapoolte riiakusele. Mõõdutundetule riiakusele. Eh, kui vana tüvitekst ütleb, et "tunnid olid juba alanud", siis tänapäeva tüvitekst ütleb, et "riid oli juba majas". Kuid tegemist pole üksikjuhtum, pigem kogu ühiskonda nakatanud riiakus. Just riiakus, mitte lahenduste otsimine. Riiakus, kui mood? Riiakus on imbunud meie elu kõigisse valdkondadesse poliitinimeste ja ametnike, ametnike ja ettevõtjate, inimeste ja inimeste vahele. Kahju. 

 Seepärast, mõeldes läinud aastale, siis polnud see tark ega korrektne, pigem  riiakas ja isekas. Just riiakus oli möödunud aasta suurim „tegija“. Igat tegu, igat sõna, tõlgendati kõige halvemal/inetumal/solvavamal võimalikul moel. Peast sabani. Kahju. Tänapäeval tundub elementaarne viisakus mõnel elualal olema puue. Sügav puue. Meie kaanepilt on täis  räuskamist, halvustamist ja näägutamist. Mäng käib justkui reegli järgi, kes suudab teisele võimalikult kunstipäraselt „essusti“ öelda, see on võtja. Võib-olla mingis klubis see niimoodi ongi, meie teiega tunneme, et oleme midagi kaotanud. Kaotanud lugupidamise mitmete, justkui seni mõistlike, inimeste vastu. Võiksime ju mõelda nagu „Tõe ja õiguse“ kõrtsmik: „Litsid mehed need Vargamäe omad,“, aga meid ei jäeta rahule, sest poliitinimestel on tähtis olla pidevalt pildil, peaasi, et tähelepanu ärataks.

Meie teiega oleme tüdinenud nii tasuta tasulistest kingitustest, kui riiakusest. Nüüd on poliitinimesed tähelepanu äratamiseks lagedale kraaminud uussisuga sõnad. Georgi Potšeptsov  („Propagandasõda 21 sajandil“) on segitanud seda nii :„Kui tavaliselt kirjeldatakse sõnadega tegelikkust, siis nüüd on meie ees transformer –sõnad, mis muudavad tegelikkustVahel see õnnestub, vahel mitte. Näiteks Eesti 200 tulek poliitturule oli värskendav puhang, kuid trikitamine sõnaga „segregatsioon“ viisid nii valijad kui võimaluse poliitmaastikku uuendada. Uustulnukate vääratuse võinuks andestada, kuid üha sagenev sõnakasutus poliitinimeste suus teeb murelikuks. Vaadake, meie sisepoliitilise „essuloopimise“ meistrivõisest ei teata maailmas midagi, kuid sõna segregatsioon teatakse. Tavalise tähelepanelikkuse juures markeerib see ohutsooni, millest tasub eemale hoida. Kas sellisesse keskkonda tahetakse investeerida? Segregatsiooniriiki? Sisemaiselt on tulemus juba käes, osa valijaid kes pettusid sõnakasutuses, valisid hoopis konservatiivid. Üks vale sõna kujundas kogu poliitmaastiku uuelaadseks. Seda me täna naudimegi. Selline võib olla ühe sõna hind. Seega, sõnadega peab olema ettevatlikud, need võivad pahatahtlikul kasutamisel plahvatada. Nihutatud sõnade ja mõisted võivad ka kõige kindlamana tunduvad konstruktsioonid kokku varistada. Ilmekska näiteks nihutatud mõistetest arusaamiseks võiks olla  Tay silla kokkuvarisemine  „(…) nõudis ehitusfirma mõningate komponentide jaoks „parimat“ saadaolevat rauda. Neil polnud aimugi, et valukoda müüs kolme sorti valuplokke: parimaid, parimatest parimaid ja parimatest parimatest parimaid. Seega sai parimaid plokke tellinud ettevõte tegelikult halvimaid.“ (S. Kean „Ceaseri viimane ohe“ Argo 2018 lk 192) Nii ongi, et saate täie raha eest parimat, mis on kõige kehvem. 

Lk 114 „Etanool (…) – praegu leidub seda õhus 0,00005 osakest miljoni kohta, iga hingetõmbega hingate seda sisse 600 miljardit molekuli“
Lk 192 Tay silla kokkuvarisemisest ja möödarääkimisest „(…) nõudis ehitusfirma mõningate komponentide jaoks „parimat“ saadaolevat rauda. Neil polnud aimugi, et valukoda müüs kolme sorti valuplokke: parimaid, parimatest parimaid ja parimatest parimatest parimaid. Seega sai parimaid plokke tellinud ettevõte tegelikult halvimaid.“

 Nüüd oleme siis juurutamas sõna „oligarh“. Kas tundsime ennast kuidagi alaväärselt, et meil polnudki oligarhe? Kui uskuda sõnaselgitusi, siis tähendab oligarh võimul oleva ladviku liiget. Hm, päris mõtlemapanev. Äkki on meil administratiivoligarhia? Vaevalt sedagi. Või siiski? On küll usinaid nupuvajutajaid, üliagaraid ettevõtjaid ja osavaid lobiste, on isegi mõjukaid inimesi, kuid oligarhe ei ole, kui ei peeta silmas just muinas Sparta maaomanikke.  Osad inimesed (ja nende käitumine) meile lihtsalt meeldib, teiste oma mitte. Kidur maa. Kõik.  Kuid, kas te tahate investeerida keskkonda, kus on segregatsioon + oligarhid (mida küll ei ole)? Mõttekoht.

Kõige eksitavam uussõna on  „apteegireformiks“. Reformi pole, on 25 aastat kumuleeruvaid vigu.  Pigem peaks seadusandja sisekaemuslikult tõdema Hamleti onulikult: «Mu süü on jälk, ta lehkab taevani. Tal lasub iidseim kõigist needustest – oo vennatapp!», sest see mis on veerandsajandi jooksul toimunud regulatsioonidega, on kõige ehtsam administratiivne turu ja majandusvaldkonna vennatapp. Küündimatus, otsustamatus, asjatundmatus on põhjustanud selle, et tänaseks on kõik rahulolematud, kõigil on õigustatud ootused ja kõik on, mitte ainult riiakad, vaid lausa vihased. Õigusega. Kuigi, jah, kogu selle küündimatuse ja turu solkimise maksame meie tarbijatena jälle kord (mitmes kord?) kinni. Lugu on seda halvem, et apteegireformi nime varjus tehakse hoopis omandi(võõrandamis)reformi (kas on oodata ka ettepanekuid, et ülipoodide omanikud peaksid keskused kassatöötajatele „müüma“?).  Siinkohal oleme omandi  põhiseadusliku kaitse  kindlalt rajalt sattunud poliittahte sohu. Kuidas me siis ennast oma riiakuses ja isekuses reklaamime? Mitte innovatsioon, loovus ja kindel Investeerimis/majandus keskkond, vaid  „ Tulge, meil on segregatsioon, oligarhid ja (NB!) teie investeeringud pole kaitstud. Tere tulemast!“ Tuleksite? Vaevalt.  Millise globaalse purustuse võib sisepoliitiline riiakus tuua kaasa isegi tugevatele demokraatiale näitas Brexit, meil … Sõnadel on tähendus, jõud ja majanduslik ekvivalent.  Hea algus uuele aastale oleks thomasmoor´ilik soovitus – olge üksteisele head ja kui te ei jaksa head olla, siis olge vähem halvad (riiakad). Vähem enesehävituslikke transformersõnu. Edukat mitteriiakust soovides. Loota ikka võib.

Targutusi: 


J. L. Norman „Maailm kontoris ehk Kuidas kärbitakse heeringat“, Argo 2019


Lk 33 „“Iga päev leian uusi valdkondi, kus olla ebakompetentne,“ ümiseb Juhataja omaette. „Täna on selleks siis selgeltnägemine.“


R. H. Thaler, C. R. Sunstein „Nügimine“, Tänapäev 2018


Lk 71 „Väljapaistev sotsiaalpsühholoog Solomon Asch (1995) viis 1950. aastatel läbi hulga selliseid katseid. Kui inimsed said teiste hinnanguis kuulmata üksinda otsustada, eksisid nad üliharva, sest testid olid ülilihtsad. Aga kui kõik teised ütlesid vale vastuse, siis nõustuti sellega kolmandikul juhtudest. Tosinast küsimusest koosneva seeria vältel nõustus ligi kolmveerand inimestest rühma arvamusega vähemalt korra, eirates nii iseenda taju. Pange tähele, et Aschi katse puhul reageerisid inimesed arvamusele, mis kuulus võhivõõrastele, keda nad vaevalt hiljem kunagi kohtavad. Neil puudus igasugume vajadus pälvida rühma heakskiitu.“
Lk 72 „Miks inimesed mõnikord eiravad omaenda taju? (…) Esiteks, teiste inimestevastused annavad teatud teavet, teiseks kaaslaste surve ning kartus pälvida rühma hukkamõistu. Aschi enda uuringutes ütles mitu konformisti eraviisilises usutluses, et nende esialgne taju olid nähtavasti ekslik. Kui kõik teised ruumis olijad tunnistavad teatud tõde või näevad asju teatud viisil, on kerge järeldada, et ju on neil siis õigus. Hämmastaval kombel on hiljutised aju-uuringud näidanud, et kui inimesed lähevad Aschi katsete sarnaste tingimuste puhul konformismi teed, siis nad näevadki olukorda viisil, nagu teised ütlevad.“

„Mõnikord lähevad nad rühma hinnanguga kaasa isegi siis kui nad usuvad või teavad, et kõik teised panid mööda.“



17 comments:

  1. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et seadusliku laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    ReplyDelete
  2. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et õigustatud laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    ReplyDelete
  3. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et õigustatud laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    ReplyDelete
  4. Tervitused kõigile ja tervitame Avants Loan INC-i. Oleme finantstoe meeskond, kes tegeleb rahvusvaheliste rahandustega mis tahes pangandustööriistade jaoks. Meie teenused on kiired ja usaldusväärsed. laenud võetakse vastu 24–48 tunni jooksul pärast edukat rakendamist. Laenu tagasimaksmiseks pakume laene vahemikus 2000 kuni 50 miljonit dollarit ja taskukohase intressimääraga 3% laenu kestusega 1 kuni 30 aastat. Avant Groupi eesmärk on pakkuda teile suurepäraseid professionaalseid finantsteenuseid. Laenu taotlemine on stressivaba ja meie jaoks on lisateavet meie laenuprotsessi kohta {avants.loan@gmail.com} {av_ant@outlook.com}

    Avansi isikliku ja ärilaenu abil saate arvestada teenuse ja usaldusväärsuse pärandiga, aidates teil unistused reaalsuseks muuta. Kandideerige ja saate otsuse kiiresti, ilma et peaksite muretsema oma krediidiskoori või finantskriisi pärast, kus olete sattunud. Laenu saamiseks võtke meiega ühendust juba täna. Aitäh
    Saatke meile e-kiri aadressil av_ant@outlook.com
    Kirjuta meile e-posti aadressil avants.loan@gmail.com
    Helista / Whatsapp +1 (409) 2062954
    Aitame teid hea meelega

    ReplyDelete
  5. Tere daamid ja härrad.
    Kas vajate rahalist abi?
    Paljud inimesed otsivad seal rahalist abi, kuid nad ei tea, kuidas seda teha.

    Kas teate, et saate oma rahalise olukorra lahendamiseks taotleda laenu ja saada laenu vähem kui 24 tunni jooksul? Mõni inimene võib arvata, et laenu saamine on keeruline, kuid ma vajan, et te teaksite, et minu ettevõttelt on laenu saamine väga lihtne, kuna püüame muuta laenamise lihtsaks, mugavaks ja taskukohaseks.

    Pakume paindlikke ja mitmekordseid laenuvõimalusi, sealhulgas tagatud ja tagatiseta laene, pikaajalisi ja lühiajalisi laene, mis on kohandatud teie rahalistele vajadustele.

    Meie teenus on väga kiire, usaldusväärne ja usaldusväärne ning saate laenata kuni 20 miljonit eurot subsideeritud intressimääraga 2,5% aastas. NoviCap on õige ettevõte, kellega ühendust võtta, kui teil on kiiret laenu vaja.

    NoviCap pakub finantseerimislahendusi.
    Pakume igasuguseid finantsteenuseid, näiteks ärilaen, isiklikud laenud e.t. Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust.

    Laenu saate oma telefoni või sülearvuti kaudu taotleda igal ajal ja igal pool omale sobivas kohas, peate vaid võtma meiega ühendust
    E-post: (novicapfinancialservices@gmail.com) VÕI
    Kirjutage meile WhatsApp kaudu: +31642117819.

    SEE LAEN on kõigile kättesaadav!

    ReplyDelete
  6. Tere, minu nimi on Ute Schmidt, ma olen pärit Berliinist, Saksamaalt. Tahan jagada lihtsat tunnistust sellest, kuidas sain Susan Bensonilt (Sunshine Financial Group, Inc) laenu.

    Olin finantskriisis ja vajasin isiklikel põhjustel 105 000 euro suurust laenu, proovisin laenu võtta peaaegu kõigis oma linna pankades ja mõnedes teistes laenufirmades ning minu taotlused lükati tagasi neile teadaolevatel põhjustel ja seejärel otsustasin uuesti proovida, nägin ühes Susan Bensoni laenufoorumis postitust ja võtsin temaga abi saamiseks ühendust. Võiksin öelda, et ta on inimene, keda võin usaldada, teen parima otsuse minu ja oma pere jaoks, õnneks mulle anti edukalt laenu 3% intressimääraga, isegi ilma tagatiseta või ilma, ja kõige hämmastavam osa sellest kõigest on see, et krediidikontrolli ei olnud ja tema teenus on kiire, usaldusväärne ja usaldusväärne.

    Paljudel inimestel on kõrgete intressimäärade, ebapiisava tagatise, võla ja sissetuleku suhte, madala krediidiskoori ja paljude muude põhjuste tõttu nii kohalikest pankadelt kui teistelt finantsasutustelt laenu saada. Kui vajate oma rahalise olukorra lahendamiseks rahalist abi ja te ei tea, kuhu minna ja kuhu pöörduda, soovitan teil võtta ühendust Susan Bensoniga e-posti teel: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com või saata talle sõnum otse WhatsAppis via: +447903159998 ja saate kohe vastuse.

    Tema ettevõte osutab igasuguseid laenuteenuseid, nii tagatud kui ka tagatiseta, pika- ja lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata palju raha ja teil on võimalus tagasi maksta 1–30 aastat. Kui ta saab mind aidata, usun, et ta saab teid aidata ka. Lisateabe saamiseks võtke temaga täna ühendust e-posti aadressil: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com või saatke talle otse WhatsApp-i kaudu telefonil +447903159998 ja saate kohese vastuse.

    ReplyDelete
  7. Tere

    Kas vajate oma rahaliste vajaduste lahendamiseks erakorralist laenu? Pakume laene vahemikus 2 000 kuni 50 000 000,00 eurot. Oleme usaldusväärsed, tugevad, kiired ja dünaamilised, ilma krediidikontrollita ja pakume ülekande ajal 100% -list garantiid välislaenudele.

    TEENUSED SISALDAVAD:
    * Isiklikud laenud
    * Ärilaenud
    *
    Renoveerimine * Kliendilaenud
    * Automaatsed laenud
    jne. ..

    Meil on ka kogu valuutalaen koos 2% -lise intressimääraga kõikidele laenudele .... Kui olete huvitatud selle e-kirja kaudu tagasi pöördumisest: accessloanfirm2030@gmail.com

    Kui olete huvitatud via, võtke meiega ühendust

    E-post: accessloanfirm2030@gmail.com

    WhatsApp: +79265038734

    Lugupidamisega
    Hr scott
    accessloanfirm2030@gmail.com

    2% laenupakkumine

    ReplyDelete
  8. Tere ja Tere tulemast Spotcapi ülemaailmsetesse laenuteenustesse. Minu nimi on Claudia Klein, olen laenuandja ja ka laenukonsultant.

    Kas vajate rahalist tugevdamist? kas vajate laenu erinevatel eesmärkidel? Kui vastus on jaatav, soovitan teil pöörduda minu ettevõtte poole | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | ja teie kontol on laen 24 tunni jooksul, kuna pakume suurepäraseid laenuteenuseid kogu maailmas.

    Pakume kõikvõimalikke laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja palju muud), pakume nii pika- kui ka lühiajalisi laene ning lisaks saate laenata kuni 15 miljonit eurot. Minu ettevõte aitab teil mitmesuguste laenutoodete abil saavutada mitmesuguseid eesmärke.

    Me teame, et õigustatud laenu saamine on alati olnud tohutu probleem Üksikisikute jaoks, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad selle lahendamist, on paljudel inimestel kõrgete intresside tõttu nii keeruline omakapitalilaenu saada kohalikest pankadest või muudest finantseerimisasutustest. määr, ebapiisav tagatis, võla ja sissetuleku suhe, madal krediidiskoor või muud põhjused.

    Enam pole ooteaegu ega stressirohkeid pangavisiite. Meie teenus on saadaval ööpäevaringselt - saate laenu ja teha tehinguid igal ajal ja igal pool, kus seda vajate.

    Pakume 24-tunnist maailmatasemel laenuteenust. Päringutele / küsimustele? - Saada e-kiri aadressile | spotcapglobalservices@gmail.com | või kirjuta meile WhatsApp: +4915758108767 | & Saate vastuse hetkega.

    Teie pere, sõbrad ja kolleegid ei pea teadma, et teil on vähe raha, lihtsalt kirjutage meile ja saate laenu.

    Teie rahaline vabadus on teie kätes!

    ReplyDelete
  9. Tere, sõbrad!!! Minu nimi on Abdur Razzaq, ma tahan tunnistada heast laenuvõtjast, kes näitas mulle valgust pärast seda, kui kolm erinevat rahvusvahelist Interneti -laenu andjat olid petnud, nad kõik lubavad mulle laenu anda pärast seda, kui nad on pannud mind maksma palju tasusid, mis ei anna midagi ja ulatusid positiivset tulemust pole. kaotasin raskelt teenitud raha ja see oli kokku 6 560 USD. Ühel päeval, kui ma Internetis sirvisin, nägin pettunud välja, kui sattusin ütluste naisele, keda samuti peteti ja kes lõpuks seostati seadusliku laenufirmaga Laenukrediidiasutused ja e -post: EMAIL: loancreditinstitutions00@yahoo.com
    lisage meile rakenduse rakendus: +393510483991
    kust ta lõpuks oma laenu sai, nii et ma otsustasin võtta ühendust sama laenufirmaga ja siis rääkisin neile oma loo sellest, kuidas mind on petnud kolm erinevat laenuandjat, kes ei teinud muud, kui mulle rohkem valu pakkusid. Selgitan ettevõttele posti teel ja nad ütlesid mulle ainult, et ärge enam nutke, sest ma saan oma ettevõttest laenu ja olen ka teinud õige valiku nendega ühendust võtta. täitsin laenutaotlusvormi ja tegin kõik, mida minult nõuti, ja minu šokeerimiseks anti mulle selle suurepäraste ettevõttelaenu krediidiasutuste poolt, mida haldavad härra Elijah, jumalakartlik mees, laenusummat 80 000 dollarit. see ettevõte andis mulle laenu, nii et ma andsin endale tõotuse, et tunnistan Internetis jätkuvalt, kuidas ma oma laenu sain. Kas vajate kiiresti laenu? võtke lahkelt ja kiiresti ühendust selle suurepärase ettevõttega, kes soovib laenu saada e -posti teel: loancreditinstitutions00@yahoo.com.
    mina jään Abdur Razzaqiks

    ReplyDelete
  10. Buna ziua,

    Ai nevoie de împrumut urgent? Împrumut persoanelor interesate atât companiei care caută împrumut cu bună-credință. Aveți nevoie gravă de un împrumut urgent? atunci ești la locul potrivit. Oferim împrumut de afaceri, împrumut personal, contactați-ne pentru solicitarea dvs. de împrumut la o rată a dobânzii scăzută de 2% pentru a satisface cererea dvs. și plecați de la problema financiară. Contactați-ne astăzi prin e-mail: jeromeburchael91@gmail.com

    Vă mulțumim că așteptăm răspunsul dvs.

    De asemenea, contactați prin WhatsApp: +12149748303
    Furnizori de împrumut / financiar.

    ReplyDelete
  11. Kas vajate oma võlgade kustutamiseks kiireloomulist laenu või oma äritegevuse parandamiseks omakapitalilaenu? Kas pangad ja teised finantsagentuurid on teid tagasi lükanud? Kas vajate laenude konsolideerimist või hüpoteeklaenu? Ärge enam otsige, sest oleme siin selleks, et kõik teie finantsprobleemid minevikku jätta. Võtke meiega ühendust meili teel:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    See on Ocean Finance'i hüpoteegid. Pakume laenu huvilistele mõistliku intressimääraga 2%. Vahemik ulatub 5 000,00 eurost kuni 100 000 000,00 euroni.

    ReplyDelete
  12. Kas vajate kiiret laenu? nagu isiklik laen, ettevõte
    laen, ärilaen, laen tasumiseks, õppelaen, igasugune laen
    otsite meiega ühendust nüüd (WhatsApp) numbril +1 (725) 252-2518 või saatke meile sõnum otse oma teenustesse E-post: edensmarianloanservices@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Kas vajate kiireloomulist laenu võlgade tasumiseks või omakapitalilaenu oma äritegevuse parandamiseks? Kas pangad ja teised finantsagentuurid on teid tagasi lükanud? Kas vajate laenude konsolideerimist või hüpoteeklaenu? Ärge enam otsige, sest oleme siin selleks, et jätta kõik teie finantsprobleemid selja taha. Võtke meiega ühendust e-posti teel: jurgenstefanfinancialservice@gmail.com jurgenstefanfinancialservice@outlook.com Need on Jurgen Stefani finantsteenus. Pakume huvilistele laenu mõistliku intressimääraga 3%. Vahemik on 5 000,00 eurost 100 000 000,00 euroni.

    ReplyDelete
  14. Tere, daamid ja härrad; Kas vajate kiirlaenu 24-48 tunni jooksul? Kui vastus on jaatav, soovitan teil taotleda laenu Novelty Finance'ist.

    Minu nimi on Davina Claire, ma olen finantsmaakler ja olen ka finantskonsultant. Olen jõudnud tähelepanu sellele, et paljudel inimestel on kõrge intressimäära, ebapiisava tagatise, võla ja sissetuleku suhte, madala krediidiskoori või muude põhjuste tõttu nii raske saada laenu pankadest või muudest finantsasutustest. Soovitan kõigil, kes otsivad laenu, võtta ühendust Novelty Finance'iga, et saada laenu väga madala intressimääraga 3%. Tegemist on usaldusväärse laenufirmaga ning nendega saab koostööd teha. Saate nendega ühendust võtta e-posti teel: | noveltyfinances@gmail.com | VÕI saatke lisateabe saamiseks sõnum WhatsAppis numbril +447915601531.

    NOVELTY FINANCE pakub finantseerimislahendusi. Nad pakuvad igasuguseid laenuteenuseid (isiklik laen, ärilaen ja paljud teised). Nad pakuvad paindlikke ja erinevaid laenuvõimalusi, sealhulgas tagatisega ja tagatiseta laene, pikaajalisi ja lühiajalisi laene, mis on kohandatud teie finantsvajadustele.

    Mida saate Novelty Finance'iga taotledes:
    • Kohene juurdepääs teie rahalistele vahenditele pärast kinnitamist.
    • Konkurentsivõimelised intressimäärad (3% aastas)
    • Paindlikud tagasimaksetingimused
    • Lihtne kinnitamine, kui vajate lisavahendeid
    • Laenu saab taotleda igal ajal ja igal pool.
    • Laenu tagasi maksma ei kiirustata, vaid antakse aega laenu tagasimaksmise alustamiseks.
    • Varjatud tasud puuduvad

    Kuidas kandideerida:
    Laenu taotlemine on kiire ja lihtne!
    Kui olete huvitatud Novelty Finance'i laenu taotlemisest ja vajate laenupakkumise kohta lisateavet, peaksite lisateabe ja suuliste infotundide saamiseks SAATMA E-KIRI aadressile (noveltyfinances@gmail.com) VÕI saatke sõnum WhatsAppis +447915601531. Kehtivad nõuded ja tingimused.

    ReplyDelete
  15. Seadusliku laenu saamine on alati olnud suur probleem klientidele, kellel on rahalisi probleeme ja kes vajavad sellele lahendust. Krediidi ja tagatise küsimus on asi, mille pärast kliendid seadusliku laenuandja käest laenu otsides on alati mures. Kuid.. oleme laenusektoris selle erinevuse teinud. Saame korraldada laenu alates 10 500 dollarist. kuni 100 000 000 dollarini kuni 2% intressiga Vastake kohe sellele kirjale: [info.annie_finance0@yahoo.com] Meie teenused hõlmavad järgmist: võlgade konsolideerimine, teine ​​hüpoteeklaenud, ärilaenud isiklikud laenud rahvusvahelised laenud mis tahes liiki laenud Perelaen JNE Sotsiaalkindlustus puudub. ja krediidikontrolli pole, 100% garantii. Kõik, mida pead tegema, on meile täpselt teada andma, mida soovid ja me viime Sinu unistuse kindlasti teoks. (info.annie_finance0@yahoo.com). ütleb JAH, kui teie pangad ütlevad EI. Lõpuks rahastame väikesemahulisi laenufirmasid, vahendajaid ja väikesemahulisi finantsasutusi, sest meil on piiramatu kapital. Laenu hankimise kohta lisateabe saamiseks võtke meiega ühendust. Vastake kohe sellele e-kirjale: info.annie_finance0@yahoo.com MÄRKUS. Pidage meeles, et teie faili töötlemiseks kulub vähem kui 24 tundi, olenemata sellest on 100% garantii. teie krediidiskoor. Hankige oma viivitamatu laenukinnitus Meie teenused hõlmavad järgmist: võlgade konsolideerimine, teine ​​hüpoteeklaenud, ärilaenud isiklikud laenud rahvusvahelised laenud mis tahes liiki perelaen E.T.C whatsapp number +393511585394 Meil ​​on sertifikaat ja teie privaatsus on meiega 100% turvaline. Ärge muretsege enam oma laenude ega rahanduse pärast. Lugupidamisega proua Annie Terry.

    ReplyDelete
  16. Kas vajate võlgade kustutamiseks kiireloomulist laenu või oma äritegevuse parandamiseks omakapitalilaenu? Kas pangad ja teised finantsagentuurid on teid tagasi lükanud? Kas vajate laenude konsolideerimist või hüpoteeklaenu? Ärge enam otsige, sest oleme siin selleks, et kõik teie finantsprobleemid minevikku jätta. Võtke meiega ühendust meili teel:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    See on Ocean Finance'i hüpoteegid. Pakume laenu huvilistele mõistliku intressimääraga 2%. Vahemik ulatub 5 000,00 eurost kuni 100 000 000,00 euroni.

    ReplyDelete
  17. Tere tulemast Marsoni sularahalaenud

    Pakume praegu laenu ainult 3% intressimääraga
    eripakkumine avaneb musta nimekirja kantud isikutele ja neile, kes on võlgu
    arvustus.

    Lisateavet meie 3% määraga eripakkumise kohta äri-/isiklikule pakkumisele
    laenud.Võtke meiega ühendust: e-post: creditmidland@gmail.com
    https://midsetloanfirm.webs.com/
    WhatsApp: +48 732 104 284

    ReplyDelete